Foto: LETA
Kuģošanas kompānija "Latvijas kuģniecība" samazinās pamatkapitālu par 341,5 miljoniem eiro - līdz 2,5 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Latvijas kuģniecības" pamatkapitāla samazināšanas noteikumi, kas apstiprināti 23.februārī, liecina, ka šāds lēmums pieņemts, lai optimizētu pamatkapitālu un veiktu kompānijas resursu restrukturizāciju. Pamatkapitāls tiks samazināts, dzēšot 341,5 miljonus kompānijas akciju. Par katru dzēsto akciju tiks izmaksāts viens eiro.

Kreditoru prasījumi piesakāmi viena mēneša laikā, liecina pirmdien publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau vēstīts, ka "Latvijas kuģniecības" akcionāri ārkārtas sapulcē 2018.gada 19.februārī veica izmaiņas kompānijas statūtos, nosakot, ka tās akciju nominālvērtība ir viens eiro, kamēr iepriekš tā bija 0,3 eiro.

Tāpat "Latvijas kuģniecība" kopš pagājušā gada decembra divas reizes palielinājusi pamatkapitālu, tostarp 2017.gada decembrī "Latvijas kuģniecība" palielināja pamatkapitālu par 120 miljoniem eiro - līdz 180 miljoniem eiro, bet 21.februārī tika apstiprināti "Latvijas kuģniecības" pamatkapitāla palielināšanas noteikumi, nosakot, ka pamatkapitāls tiek palielināts par 164 miljoniem eiro - līdz 344 miljoniem eiro.

2017.gada deviņos mēnešos "Latvijas kuģniecības" koncerns strādāja ar 62,467 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, taču koncerns guva peļņu 11,944 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas kuģniecība" veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. Kompānijas vienīgais akcionārs ir Nīderlandē reģistrētā "Vitol Netherlands B.V.". "Latvijas kuģniecības" akcijas 2018.gada februāra vidū izslēdza no biržas "Nasdaq Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!