Foto: LETA

Latvijas finanšu nozari 13. februārī pārsteidza negaidīts ASV Valsts kases Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) paziņojums: "ABLV Bank" rada bažas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, tāpēc tai jāliedz pieeja ASV finanšu sistēmai. 14. dienā pēc ASV ziņojuma publicēšanas trešā lielākā Latvijas komercbanka paziņoja par pašlikvidāciju. Portāls "Delfi" piedāvā apkopojumu, kas notika divās nedēļās no ASV ziņojuma līdz "ABLV Bank" akcionāru lēmumam par bankas pašlikvidāciju.

13. februāris

FinCEN paziņo, ka "ABLV Bank" rada bažas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, un rosina atbilstoši pret terorismu vērstā Patriotu likuma jeb "Patriot Act" 311. sadaļai noteikt sankcijas pret banku – liegt "ABLV Bank" vai tās vārdā atvērt vai uzturēt korespondentkontus ASV.

"ABLV Bank" pašai nav tiešo ASV korespondentkontu kopš 2016. gada. Banka piekļūst ASV finanšu sistēmai caur citām ārvalstu finanšu institūcijām, kurām ir tiešie ASV korespondentkonti.

FinCEN ziņojumā raksta, ka "ABLV Bank" rada bažas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas darījumiem, Ziemeļkorejai noteikto sankciju pārkāpumiem un ar Krieviju un Ukrainu saistītu korupciju, minēta arī kukuļdošana Latvijas amatpersonām, lai pret banku netiktu vērstas sankcijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!