Foto: Publicitātes foto
AS "New Hanza Capital" valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks atkāpjas no valdes priekšsēdētāja un izpilddirektora pienākumu pildīšanas "New Hanza Capital" un tās meitas sabiedrībās ar piektdienu, 2. martu.

Savu lēmumu Kovaļčuks pamato ar to, ka izvirzīts "ABLV Bank" likvidatora amatam, teikts "New Hanza Capital" paziņojumā biržai.

"New Hanza Capital" valdē turpina darbu valdes loceklis, izpilddirektora vietnieks Arnolds Romeiko.

Kā ziņots, krīzes situācijā nonākušās trešās lielākās Latvijas komercbankas AS "ABLV Bank" akcionāri nobalsojuši par bankas pašlikvidāciju un izvirzījuši trīs personas likvidatoru amatiem: zvērinātu advokātu un maksātspējas administratoru Elviju Vēberu, nekustamo īpašumu ieguldījumu ekspertu Kovaļčuku un korporatīvo un finanšu ekspertu Arvīdu Kostomārovu.

Bankas likvidācijas plāna projekts jāiesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai līdz pirmdienai, kam savukārt plāns būs jāizvērtē 30 dienu laikā. Likvidatoru kandidāti būs jāapstiprina Finanšu un kapitāla tirgus komisijai līdz ar likvidācijas plānu. Pēc plāna akceptēšanas likvidatoru grupa sāks savu darbu. Līdz tam brīdim bankas darbību turpina vadīt bankas valde.

"New Hanza Capital" dibināta 2006. gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir "ABLV Bank". Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, "airBaltic" centrālais birojs lidostā "Rīga", loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. "New Hanza Capital" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!