Foto: LETA

TV3 raidījuma "Nekā Personīga" rīcībā ir informācija, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs(KNAB) Latvijas bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču tur aizdomās par kukuļa pieņemšanu no grūtībās nonākušās, šobrīd jau likvidētās "Trasta komercbankas" vadības un īpašniekiem.

Nacionālās bankas prezidenta lietā KNAB izmeklēšanas pēdas ved uz piecus gadus seniem notikumiem norāda "Nekā Personīga". Tobrīd birojs izmeklēja skandalozo tā dēvēto būvnieku lietu. Viena no centrālajām personām tajā bija būvfirmas "Moduls Rīga" vadītājs un īpašnieks Māris Martinsons. KNAB būvnieku lietā senie notikumi ieguva nozīmi, pateicoties jaunām liecībām.

Lietas izmeklētāji ir pārliecināti, ka Rimšēviča aizturēšanai bijis likumīgs pamats, uzsver raidījums "Nekā Personīga". KNAB lietas materiālos atrodama saruna, kā uzņēmējs Martinsons ar Rimšēviču kārto naudas lietas. Tam var būt saistība ar savulaik grūtībās nonākušo, taču tolaik vēl strādājošo "Trasta komercbanku".

Par 2013. gada notikumiem liecības Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei uzrakstījuši "Trasta komercbankas" kādreizējais valdes loceklis Viktors Ziemelis un kādreizējais akcionārs Igors Buimisters. Sarunā ar "Nekā Personīga" Buimisters ne apstiprināja, ne noliedza, ka rakstījis policijai šo iesniegumu.

Vai pēkšņajam iesniegumam varētu būt kāds sakars ar tikko brīvībā palaisto "Trasta komercbankas" likvidācijā strādājošo maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu, šobrīd nav zināms. Banku slēdza 2016. gada sākumā un par tās likvidatoru iecēla Sprūdam tuvu stāvošo administratoru Ilmāru Krūmu.

Intervijā raidījumam "Nekā Personīga" Rimšēvičs ziņas par kukuļa pieņemšanu no "Trasta komercbankas" vadības noliedza.

"Delfi" jau ziņoja, ka piektdien, 16. februārī, tika veiktas kratīšanas Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča īpašumos un viņa darbavietā centrālajā bankā. Tāpat tika aizturēts uzņēmējs Māris Martinsons.

Sestdien pats Rimšēvičs ieradās KNAB, bet naktī uz svētdienu, pēc astoņu stundu pavadīšanas KNAB, viņu aizveda likumsargu auto.

Likumsargi pirmdienas, 19. februāra, vakarā atbrīvoja brīvdienās aizturēto Rimšēviču. Viņš noraidīja visas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!