Foto: LETA

Paplašināta "ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos "New Hanza Capital" padome, liecina paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

"New Hanza Capital" padomes sastāvs paplašināts no trim līdz četriem locekļiem, veicot arī attiecīgus grozījumus uzņēmuma statūtos.

"New Hanza Capital" akcionāru ārkārtas sapulcē uz piecu gadu pilnvaru termiņu atkārtoti ievēlēts "ABLV Bank" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Ernests Bernis un bankas valdes loceklis Māris Kannenieks. Savukārt no jauna padomē iecelts Edgars Pavlovičs un Edgars Miļūns.

Pavlovičs kopš 2007. gada ir "ABLV Bank" valdes loceklis, savukārt Miļūns ir "ABLV Bank" grupas uzņēmuma "Pillar Management" valdes priekšsēdētājs, kurš nekustamo īpašumu jomā strādā vairāk nekā 20 gadus.

Par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Bernis, bet par priekšsēdētāja vietnieku – Miļūns.

Tādējādi darbu "New Hanza Capital" padomē vairs neturpinās Ieva Valtere.

"New Hanza Capital" dibināta 2006. gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir "ABLV Bank". Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, "airBaltic" centrālais birojs lidostā "Rīga", loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. "New Hanza Capital" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" 2017. gada septembra beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem – Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!