Foto: Reuters/Scanpix
Uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes sēdi Frankfurtē devusies Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa, pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, pret kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu par kukuļņemšanu, ir liegums pildīt amata pienākumus. "Mums pašlaik nav ziņu, ka būtu liegts nākt uz Latvijas Banku un kontaktēties ar kolēģiem, tomēr šodien viņš neatrodas Latvijas Bankas telpās. Latvijas Banka konsultējas ar KNAB, lai iegūtu detalizētu informāciju par visiem aspektiem, kas saistīti ar drošības līdzekli," piebilda Silakalns.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka Latvijas Bankas darbā problēmas nav konstatētas. "Nacionālās bankas darbs ir labi pārvaldīts, ko nodrošina lemtspējīga padome un valde, kura rūpējas par operatīvo vadību," teica Latvijas Bankas preses sekretārs.

ECB padomes sēde noritēs divas dienas.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rimšēvičs apsūdzības noraida.

Vienlaikus Rimšēvičs ir paziņojis, ka viņam ir izteikti nogalināšanas draudi. "Skaidrs, ka esmu Latvijā pamazām daudziem kļuvis neērts. Man ir skaidri izteikti nogalināšanas, precīzāk, nošaušanas draudi, par kuriem esmu informējis drošības institūcijas," žurnālistiem sacīja Rimšēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!