Foto: AFP/Scanpix
Rīga, 16.febr., LETA. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 23 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, tikmēr jaunus novadus vai pagastus sērga nav skārusi, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

ĀCM konstatēts desmit mežacūkām Ventspils novada Ugāles pagastā un divām mežacūkām Talsu novada Ģibuļu pagastā.

Tāpat ĀCM šajā nedēļā konstatēts arī pa vienai mežacūkai Babītes novada Salas pagastā, Ciblas novada Ciblas pagastā, Daugavpils novada Medumu pagastā, Gulbenes novada Stāmerienas pagastā, Kandavas novada Vānes pagastā, Kuldīgas novada Rendas pagastā, Pļaviņu novada Klintaines pagastā, Rēzeknes novada Vērēmu pagastā, Rūjienas novada Vilpulkas pagastā, Tukuma novada Džūkstes pagastā un Smiltenes novada Launkalnes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 262 ar to slimām mežacūkām 58 novadu 125 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!