Foto: LETA

Mūsdienīgā sabiedrībā medības sen vairs nav izklaide, bet viens no vides apsaimniekošanas un daudzu savvaļas dzīvnieku sugu populāciju apsaimniekošanas un regulēšanas instrumentiem, konferencē "Medības 2018", paudis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

"Ar medību palīdzību tiek regulētas un stabilā lielumā uzturētas medījamo dzīvnieku populācijas, veicināta ekoloģiskā stabilitāte un bioloģiskā daudzveidība. Medību saimniecība var efektīvi darboties tikai tad, ja tiek ievērotas vides un saimnieciskās intereses. Tāpēc medniekiem ir jāapzinās savs pienākums, loma dabā un sabiedrībā, kā arī jābūt pietiekami kvalificētiem un izglītotiem," teicis Dūklavs.

Konferencē "Medības 2018" nozares eksperti diskutē par medību lomu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, medību resursu administrēšanu, medību un tautsaimniecības nozaru mijiedarbību, pareizas finanšu uzskaites nozīmi medību saimniecībā, medniekiem izvirzāmajām kvalifikācijas un ētikas prasībām mūsdienās, kā arī mednieku, sabiedrības un dabas aizsardzības organizāciju sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!