Foto: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja
Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un uzņēmuma "Samsung" vadības tikšanās laikā Seulā puses vienojušās par "Samsung" pētniecības un attīstības centra pakāpenisku izveidošanu Rīgā, portālu "Delfi" informēja Vējoņa preses pārstāvji.

"Latvijas valdība, IKT nozare un zinātnieki ir vienojušies un kopīgi strādā, lai panāktu izrāvienu Latvijas ekonomikā, digitalizācijas ceļā nodrošinot plašu valsts rīcībā esošo datu pieejamību un sekmējot to izmantošanu komerciālos nolūkos. Panāktā vienošanās ar Samsung par pētniecības un attīstības centra izveidošanu Rīgā gan veicinās Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību IKT jomā, gan arī sniegs atbalstu Latvijas virzībai uz šo izvirzīto mērķi," atzina Raimonds Vējonis.

Tikšanās reizē piedalījās "Samsung" globālo attiecību prezidents Kims Vonkjons un vecākais viceprezidents Kims Vodžuns, kā arī "Samsung Electronics" pārstāvniecības Baltijas valstīs prezidents Bjunhi Čoiss.

Samsung Latvijā darbojas kopš 1999. gada un ir lielākais Dienvidkorejas investors Latvijā.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte Dienvidkorejā ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kā arī uzņēmēju delegācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!