Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) organizētā eksperimentā atklājies, ka 10 Latvijas interneta pakalpojumu sniedzēju vidū piekļuve nelicencētajiem azartspēļu portāliem aizvien ir augsta – tā aplēsta 34,5% apmērā, trešdien, 14. februārī, žurnālistiem atklāja LSBA pārstāvji.

Pieslēdzoties no dažādiem interneta savienojumiem, LSBA pārbaudījusi piekļuvi nejauši atlasītām 20 Latvijā nelicencētām interaktīvo azartspēļu mājaslapām.

Pārbaudīto tīkla pakalpojumu sniedzēju vidū bija "Lattelecom", "Bite", "LMT", "Livas", "Tele2", "Amigo", "Triatel", "Balticom", "Baltcom" un "Dautkom".

No minētajām kompānijām tikai "Baltcom", "Tele2" un "Bite", kā izpētījusi LSBA, nodrošina pienācīgu uzraudzību, lai uzņēmumu tīklā nelicencētās portālu mājaslapas tiktu bloķētas.

"Nelicencēto interneta azartspēļu organizētāji Latvijā nodokļus nemaksā vispār, līdz ar to ievērojama naudas plūsma valsts budžetam iet secen. Lai gan pirms vairākiem gadiem ir veikti grozījumi likumdošanā, tas nav pietiekami efektīvi un nedarbojas tā, kā tas bija paredzēts, lai gan azartspēles uzraugošā institūcija ir veikusi lielu, apjomīgu darbu šīs jomas sakārtošanā. Šāda situācija nedrīkst turpināties", pauž LSBA valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks.

Tikmēr tādas lielas kompānijas kā "Dautkom", "Lattelecom" un "LMT" nelicencēto portālu bloķēšanu nodrošinot vien "vidēji apmierinošā" līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!