Foto: F64

Rīgā straujiem soļiem norit multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecība, kura finansēšanai pērn gada nogalē ņemts 106,5 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevums. Tirdzniecības centra "Akropole" būvdarbus plānots pabeigt 2019. gadā.

"Attīstot "Akropoli", mūsu mērķis ir šķērsot ierasto tirdzniecības centra funkciju, apvienojot to ar daudzveidīgas un inovatīvas atpūtas iespējām. Mēs būsim pirmais tirdzniecības centrs Latvijā, kas piedāvās tik plašas iepirkšanās un izklaides iespējas visai ģimenei," sacījis "Akropole Rīga" vadītājs un "Akropolis Group" valdes loceklis Kaspars Beitiņš.

Tirdzniecības centra "Akropole" kopējā ēkas platība būs apmēram 98 000 kvadrātmetri, no kuriem apmēram 9000 kvadrātmetri tiks atvēlēti birojiem.

Jau vēstīts, ka 2015. gada nogalē Rīgas pilsētas būvvalde atļāva sākt daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecību.

Sākotnēji kompleksa būvniecību bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas (iepriekš M. S. Kuzņecova porcelāna rūpnīcas) teritorijā Ķengaragā bija plānots sākt 2008. gada beigās, bet atklāšana bija ieplānota līdz 2010. gada beigām. Vēlāk ekonomiskās situācijas dēļ būvniecības termiņi tika mainīti.

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!