Foto: AP/Scanpix/LETA
Kopš atbrīvošanas no apcietinājuma Sauda Arābijā globālā investora prinča Al Valīda bin Talala bagātība palielinājusies par vienu miljardu ASV dolāru, vēsta ziņu aģentūra "CNN Money".

Prinča īpašumā ir uzņēmumu "Apple", "Twitter" un "Citigroup" akcijas. Prinča holdings "Kingdom Holding", kas apvieno viņam piederošās tehnoloģiju un finanšu uzņēmumu akcijas, nedēļas sākumā piedzīvoja 2,5 procentpunktu vērtības pieaugumu.

"CNN Money" vēsta, ka akciju vērtības pieaugums noticis pēdējo divu dienu laikā. Tādā veidā, kā uzsver medijs, dzēsti visi bagātnieka zaudējumi, kas biznesā radušies apcietinājuma laikā.

Medijs gan uzsver, ka prinča atbrīvošanas nosacījumi vēl nav publiskoti, tāpēc nav skaidrs, vai bagātību Al Valīdam būs iespēja paturēt neskartu.

Sakarā ar iespējamo korupciju kopā ar Al Valīdu novembrī arestēja arī desmitiem citu Saūda Arābijas bagātnieku, valdības ierēdņu un uzņēmēju. Apcietinājumā luksusa viesnīcā "Ritz-Carlton" Rijādā princis pavadīja teju trīs mēnešus, atgādina "CNN Money".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!