Foto: Reuters/Scanpix

"Baltic International Bank" palielinās pamatkapitālu par sešiem miljoniem eiro - līdz 37,496 miljoniem eiro, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Bankas pārstāvji informē, ka akcionāri nolēmuši palielināt "Baltic International Bank" pamatkapitālu, atbalstot bankas darbības paplašināšanu Latvijā un citos mērķa tirgos.

Pamatkapitāls tiks palielināts par 6 000 004,1 eiro, emitējot 845 071 dematerializētu parasto vārda akciju. Pēc akciju emisijas "Baltic International Bank" pamatkapitāls būs 37 496 399,3 eiro apmērā, kuru veidos 5 281 183 vārda akcijas ar balsstiesībām.

Lēmumu palielināt "Baltic International Bank" pamatkapitālu bankas akcionāri pieņēmuši piektdien, 26.janvārī.

"Banka ir veikusi būtiskas iestrādnes, kas ļaus pilnveidot un paplašināt tās darbību jaunos virzienos – ar profesionāliem un enerģiskiem kolēģiem ir papildināta bankas darbinieku komanda, izvērtēti jauni mērķa tirgi, kā arī izstrādāts plašs produktu un pakalpojumu spektrs. Esam pārliecināti, ka pamatkapitāla palielināšana dos papildu iespēju paplašināt "Baltic International Bank" darbību Latvijā un ārpus tās, un ieguvēji būs visi bankas esošie un potenciālie klienti," pauda bankas akcionāri Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs.

Šobrīd "Baltic International Bank" pamatkapitāls ir 31 496 395,2 eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2017.gada septembra beigās bija 13.lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Bankas obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!