Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēta jauna kompānija "Grand Force Security", kuras kapitālā 10% pieder no amata atbrīvotajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājam Jurim Jurašam, liecina UR informācija.

Vienlaikus 60% "Grand Force Security" kapitāldaļu pieder Danielai Kočetkovai, bet 30% - Jevgeņijam Gazinam. "Grand Force Security" reģistrēta 23.janvārī, un tās pamatkapitāls ir 10 000 eiro, kas to ierindo trešajā vietā starp UR pēc pamatkapitāla lielākajām reģistrētajām kompānijām pagājušajā nedēļā.

Pirmajā vietā starp pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākajām reģistrētajām kompānijām ierindojas SIA "Obelo", kuras pamatkapitāls ir 3,375 miljoni eiro. Pēc "Firmas.lv" datiem, "Obelo" reģistrēta 22.janvārī un pilnībā pieder lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražotājam "Tukuma straume", bet uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Aivars Podnieks.

Turpretī otra lielākā pēc pamatkapitāla reģistrētā kompānija pagājušajā nedēļā bija SIA "Degunradzis", kuras pamatkapitāls ir 350 000 eiro. Kompānija ir reģistrēta 25.janvārī, tās vienīgais īpašnieks ir AS "Zipper". Kompānijas valdes priekšsēdētājs ir Andris Blaka, bet valdes locekles amatā strādā Una Blaka.

Savukārt 26.janvārī reģistrēta SIA "Sign+Display" ar 5000 eiro pamatkapitālu, kura pieder SIA "Karlsberg", bet piektajā vietā ierindojas 25.janvārī reģistrēts uzņēmums "Galaksion Group", kuras pamatkapitāls ir 4000 eiro. Šī uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Dominikas pilsone Jeļena Aksjonova, bet valdes loceklis ir Oļegs Mihailovs.

UR informē, ka pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 237 jauni subjekti, kas ir par sešiem subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā iegrāmatoti 23 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 224 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 22 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 400 subjekti, kas ir par 15 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!