Foto: LETA

Mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) tīrā peļņa 2017. gadā bija 33,3 miljoni eiro, informē uzņēmums.

Savukārt LMT peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem jeb EBITDA 2017. gadā palielinājās par vienu miljonu eiro un sasniedza 63 miljonus eiro.

2017. gadā LMT sasniedza 204,2 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% vairāk nekā 2016. gadā. To nodrošināja mobilā interneta pakalpojumu attīstība, pieslēgumu skaita pieaugums un viedtelevīzijas pieejamība, skaidro uzņēmums.

Investīcijās sakaru infrastruktūrā un jaunu pakalpojumu attīstībā gada laikā tika ieguldīti vairāk nekā 22 miljoni eiro.

LMT klientu pieslēgumu skaits 2017. gadā pieauga par 40 tūkstošiem sasniedzot 1,25 miljonus. Turpina pieaugt mobilā interneta popularitāte - pērn LMT tīklā izmantoto datu apjoms palielinājies par 55%.

LMT prezidents Juris Binde norāda, ka 2017. gads iezīmēja pavērsiena punktu LMT attīstības stratēģijā, sākot partnerības ar Latvijas un starptautiskajiem uzņēmumiem un pētniekiem inovatīvu biznesa risinājumu attīstībā, pašbraucošo auto, dronu, militāro un pat kosmosa tehnoloģiju jomā.

"Mūsu prioritāte nākamajiem gadiem ir nodrošināt, lai Latvija ir starp pirmajām valstīm pasaulē ar 5G tehnoloģijām, kas kalpos kā dzinējspēks iedzīvotāju labklājībai un eksporta izaugsmei," iezīmē Binde.

LMT vērš uzmanību, ka uzņēmums gada laikā būtiski pavirzījies uz priekšu 5G tehnoloģijas ieviešanā – izveidots jaunās paaudzei pielāgots mobilais lietu interneta tīkls un uzstādītas pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā. Gatavojoties 5G, sasniegti arī vairāki datu pārraides ātruma rekordi, tostarp 930 megabiti sekundē mobilā interneta pārraides ātrums reālā LMT tīklā, kā arī septembrī izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar ātrumu jau 10 gigabiti sekundē. Gada nogalē LMT izsolē ieguva lietošanā arī 5G frekvenču joslas.

LMT 49% daļu pieder "Telia" grupas uzņēmumiem "Sonera Holding" un "Telia Company", 23% - SIA "Lattelecom", 23% - valstij piederošajam "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram" un 5% - Latvijas valstij.

Jau ziņots, ka valdība pērn novembra sākumā nolēma neatbalstīt LMT un "Lattelecom" apvienošanu. Savukārt "Telia" šo lēmumu nodēvēja par kaitniecisku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!