Foto: Publicitātes foto
Aviokompānijas "Norwegian Airlines" lidojums no Londonas uz Ņujorku, kas 15. janvārī galamērķī ieradies 53 minūtes pirms paredzētā laika, kļuvis par ātrāko komerciālo transatlantisko lidojumu, kas nav īstenots ar virsskaņas lidmašīnu, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Lidojums ildzis piecas stundas un 13 minūtes, kas ir par trīs minūtēm mazāk nekā iepriekšējais rekords. To panākt palīdzējuši labi laika apstākļi un spēcīgs pavējš.

"Norwegian" rekords īstenots ar "Boeing 787-9 Dreamliner". Iepriekš rekords piederēja "British Airways" un tas tika uzstādīts 2015. gadā.

"Mēs patiesībā gaisā bijā tikai nedaudz vairāk nekā piecas stundas, un, ja zemākā augstumā nebūtu paredzēta turbulence, mēs būtu lidojuši pat ātrāk," paziņojumā teicis "Norwegian" lidojuma kapteinis Harolds van Dams.

Savulaik virsskaņas ātrumā lidojošās "Concorde" Atlantijas okeānu varēja šķērsot 3,5 stundās, tomēr šīs lidmašīnas drošības apsvērumu dēļ pārtrauca lidojumus 2003. gadā. Turklāt šīs lidmašīnas izraisīja nepatīkamus efektus uz zemes, tostarp izsistus stiklus.

"Bloomberg" gan piebilst, ka ASV Astronautikas aģentūra pērn paziņoja par plāniem būvēt virsskaņas lidmašīnu, kam nebūtu tik negatīva ietekme uz apkārtējo vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!