Foto: Reuters/Scanpix

Pēc tam, kad "Uber" investori vienojušies par uzņēmuma akciju iegādi 9,3 miljardu ASV dolāru apmērā, viens no "Uber" īpašniekiem un bijušais kompānijas vadītājs Treviss Kalaniks kļuvis par miljardieri, ziņo raidsabiedrība BBC.

Kalaniks, kurš pagājušā gada jūnijā no populārā kopbraukšanas uzņēmuma "Uber" valdes izpilddirektora amata atkāpās, pārdeva daļu savu akciju 1,4 miljardu dolāru apmērā. BBC uzsver, ka arī pēc darījuma veikšanas Kalanikam aizvien pieder aptuveni trešā daļa "Uber" uzņēmuma akciju.

Lai gan Kalniks par ārkārtīgi bagātu tika uzskatīts jau iepriekš, šis darījums viņu iecēla miljardieru rindās.

BBC atgādina, ka Kalaniks uzņēmumā iepriekš vadījis agresīvu seksisma kultūru, kā arī ir piesedzis noziegumus, izspiegojis žurnālistus, bet viņa vārds, iespējams, ir saistīts arī ar "Google" produkta noslēpuma zādzību.

Pats "Uber" šo darījumu raksturo ne tikai kā veidu akcionāriem, darbiniekiem un klientiem stiprināt sadarbību, bet arī divkāršot tehnoloģiskās investīcijas, lai sniegtu savus pakalpojumus arvien vairāk pilsētās.

Līdz ar darījuma slēgšanu, uzņēmuma direktoru skaits palielinājās no 11 uz 17, divas no vietām atvēlot japāņu investoriem.

Jau ziņots, ka pret kompāniju iesākti tiesu darbi dažādās pasaules valstīs saistībā ar nepietiekamu šoferu, automašīnu drošības pārbaudīšanu un pat iespējami zagtām tehnoloģijām. Aizmirsts nav arī "Uber" seksuālās uzmākšanas skandāls.

Kompānija dibināta 2009. gadā. Tās vērtība lēšama aptuveni 50 miljardu ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!