Foto: LETA

Ukrainas 2017. gada pēdējās dienās pieņemtais lēmums iekļaut Latviju nodokļu patvēruma valstu sarakstā nav pamatots, atzina Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

"Latvijas ieskatā, mūsu iekļaušana šajā sarakstā ir nepamatota, jo šajā gadījumā neizpildās neviens no publiski zināmajiem kritērijiem saraksta veidošanai," uzsvēra Jarockis.

Viņš arī atzīmēja, lai novērstu negatīvo ietekmi, ko šāds lēmums rada uz Latvijas ekonomisko sadarbību un uzņēmējiem, FM un Ārlietu ministrijas aktīvi rīkojas, lai Latvija tiktu izņemta no šī saraksta.

"Latvijai ar Ukrainu no 1995. gada ir spēkā divpusējā nodokļu konvencija, tāpat abas valstis ir pievienojušās OECD Daudzpusējai konvencijai par administratīvo sadarbību nodokļu jautājumos, un līdz ar to pastāv atbilstošs starptautiskais mehānisms informācijas apmaiņai nodokļu vajadzībām," sacīja ministrijas pārstāvis.

FM pauda cerību par Ukrainas puses ātru rīcību, kas, izvērtējot Latvijas sniegto informāciju, koriģētu šo lēmumu.

Iepriekš Igaunijas laikraksts "Eesti Paevaleht" vēstīja, ka Ukraina ir iekļāvusi Latviju un Igauniju nodokļu patvēruma valstu sarakstā, šim lēmumam spēkā stājoties 2018. gada sākumā.

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers paziņojis, ka lēmums iekļaut Igauniju sarakstā pieņemts kļūdas dēļ un ka Igaunijas Ārlietu ministrija strādā, lai situāciju atrisinātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!