Ceturtdien konferenču centrā "Citadele" norisināsies Iepirkumu Gada konference, kuru rīko Finanšu ministrija. Pasākuma tiešraidi iespējams vērot portālā "Delfi".

Šī gada konferences ietvaros iepirkumu jomas profesionāļiem būs iespēja gūt ieskatu vairākās iepirkumu neatklātajās iespējās, tādējādi palīdzot iepirkumu speciālistiem efektīvāk organizēt iepirkumu procesu un pielietot jaunus, gudrākus rīkus savos iepirkumos.

Vienlaikus tiks noskaidros konkursa "Iepirkumu Gada balva" laureātus.

Kopumā finālā iekļuvuši 11 pretendenti. Tostarp kategorijā "Ieguldījums publisko iepirkumu attīstībā" uz balvu pretendē IUB vadītāja Dace Gaile, Kultūras ministrijas investīciju un projektu nodaļas vadītāja vietnieks Edvīns Pārups un Valsts reģionālās attīstības aģentūras Elektronisko iepirkumu departamenta direktors Oļegs Fiļipovičs.

Kategorijā "Gada iepirkumu speciālists: pasūtītājiem" uz balvu pretendē Rīgas domes Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas galvenais jurists, nodaļas vadītājas vietnieks Edgars Lauskis, VAS "Elektroniskie sakari" Iepirkumu un saimniecības nodaļas vadītāja Vineta Dambrovska un Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu pārvaldes direktora vietniece, Iepirkumu daļas vadītāja Ināra Solosteja.

Uz balvu kategorijā "Gada iepirkums" pretendē Valsts izglītības attīstības aģentūras rīkotā sarunu procedūra par slēgta poligona praktisko apmācību darbnīcu un sporta zāles jaunbūves Profesionālās izglītības kompetences centram "Daugavpils būvniecības tehnikums", VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" rīkotais atklātais konkurss par slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvprojekta izstrādi un būvdarbu autoruzraudzību, kā arī Ventspils pilsētas Komunālās pārvaldes rīkotais atklātais konkurss par Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecību Lielajā laukumā.

Savukārt kategorijā "Gada zaļākais iepirkums" uz balvu pretendē Ieslodzījuma vietu pārvaldes rīkotais atklātais konkurss par pārtikas produktu iegādi ar piegādi Latvijas ieslodzījuma vietām, piemērojot zaļā iepirkuma pamatprincipus, kā arī Ventspils pilsētas Komunālās pārvaldes rīkotais atklātais konkurss par Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecību Lielajā laukumā.

Finālistus izvēlējās žūrija, kurā darbojas Finanšu ministrijas, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, IUB, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!