Foto: Shutterstock
Latvijas privātie investori jeb biznesa eņģeļi pērn biznesa projektos investējuši 15,4 miljonus eiro, no kuriem 2,9 miljoni eiro investēti jaunuzņēmumos, liecina Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla (LatBAN) apkopotā informācija. Savukārt Latvijas riska kapitāla fondu pērno investīciju vērtība ir 26 miljoni eiro, liecina Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas (LVCA) dati, ceturtdien raksta "Dienas Bizness".

Salīdzinoši nelielie ieguldījumi uzņēmumos skaidrojami ar sešu riska kapitāla fondu investēšanas perioda noslēgšanos 2016. gada beigās, kā arī ar to, ka pārējo fondu fokuss nav vērsts uz investīcijām jaunuzņēmumos, informē laikraksts.

2018. gada beigās un turpmākajos gados sagaidāms būtisks pieaugums investīcijām jaunuzņēmumos.

Kopumā pērn riska kapitāla fondi veikuši 17 jaunas investīcijas, no kurām lielākā daļa – 14 – bijušas jaunuzņēmumos. 2017. gadā riska kapitāla investīcijas saņēmuši uzņēmumi, kas pārstāv informācijas komunikāciju tehnoloģiju un tehnoloģiju, ražošanas, pakalpojumu, elektronikas un citas nozares. Kopumā Latvijas riska kapitāla nozares aktīvās investīcijas 2017. gada beigās bija 120 miljoni eiro, raksta "Dienas Bizness".

Salīdzinot ar 2016. gada rezultātiem, kopējais Latvijas biznesa eņģeļu investīciju apjoms pieaudzis par septiņiem miljoniem eiro. Vidēji viens jaunuzņēmums pērn saņēmis investīcijas aptuveni 85 tūkstošu eiro apmērā, bet viena investora vidējais ieguldījums startup projektos ir ap 55 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!