Foto: Shutterstock
Latvijā bāzētais informācijas tehnoloģiju (IT) un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzējs "Evolution Gaming", kas šogad plāno darbam uzņēmumā piesaistīt ap 1600 darbiniekus, paredzējis kā pirmais Latvijā darbinieku piesaistē īstenot kampaņu – maksāt 30 eiro par darba interviju, ceturtdien vēsta "Latvijas Avīze".

"Vēlamies, lai potenciālie kandidāti mūs uztvertu nopietni, tāpēc darba intervijas beigās viņi saņems 30 eiro kā pateicību par veltīto laiku. Šādi nosacījumi būs spēkā pirmajiem 350 kandidātiem. Redzam to kā labu ieguldījumu, lai motivētu jauniešus pieteikties," laikrakstam sacījusi "Evolution Gaming" talantu attīstības un piesaistes vadītāja Jeļena Anošina.

Uzņēmums plāno gada laikā piesaistīt pārsvarā spēļu prezentētājus un augsti kvalificētus IT speciālistus.

Tāpat kompānija norādījusi, ka vēlas kļūt par vadošo darba devēju Latvijā. Šobrīd lielākais darba devējs Latvijā ir preču mazumtirdzniecības tīkls "Maxima". Pēc "firmas.lv" datiem, 2016. gadā kompānija nodarbināja 7686 cilvēkus, "Latvijas dzelzceļš" – 6808.

Klīniskā psiholoģe Natālija Dauberga laikrakstam atzinusi, ka šīs nozares attīstība palielinās azartspēļu pieejamību, kā arī mazināsies kontrole pār nepilngadīgo spēlēšanu. "Pēdējā laikā klienti, kas vēršas pie manis pēc palīdzības azartspēļu problēmas risināšanā, spēlē elektroniski, nevis klātienē. Šajā jomā, tāpat kā citās, notiek digitalizācijas process, kas jebkuru pakalpojumu padara vieglāk pieejamu. Būtu saprātīgi, ja paralēli tikpat resursu tiktu tērēts atkarību profilaksei un palīdzībai jau nelaimē nonākušajiem," atzinusi psiholoģe.

Jau vēstīts, ka "Evolution Gaming" ir IT un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzējs lielākajiem interneta kazino operatoriem, un tā akcijas tiek kotētas "Nasdaq Stockholm" biržā. "Evolution Gaming" grupas apgrozījums 2016.gadā sasniedza 115,5 miljonus eiro, bet grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) bija 44,6 miljoni eiro.

Grupā ietilpstošā SIA "Evolution Latvia" apgrozījums 2016.gadā bija 58,283 miljoni eiro, bet peļņa – 4,009 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!