Foto: LETA

Pērnā gada izskaņā un šī gada sākumā vislielākā nodokļu maksātāju interese Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir par īpašo pievienotās vērtības nodokļa (PVN) režīmu un iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), deputātiem pastāstīja dienesta pārstāve Dace Pelēkā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien uz sēdi aicināja VID un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjus, lai iepazītos ar nodokļu administrācijas paveikto, dzīvē ieviešot pieņemtās izmaiņas nodokļu likumos.

Pēlēkā komisijas sēdē skaidroja, ka iedzīvotāji visvairāk dienestā vērsušies ar jautājumiem par īpašā PVN režīma piemērošanu būvizstrādājumu, metālizstrādājumu, sadzīves elektronisko iekārtu un sadzīves elektriskās aparatūras tirdzniecībai. Tāpat iedzīvotāji konsultējušies par IIN prognozēto neapliekamo minimumu, jaunajām IIN likmēm.

Nodokļu maksātāji interesējušies arī par izmaiņām mikrouzņēmuma nodoklī un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi, ka arī kases aparātu nomaiņu.

Ziņots, ka līdz ar jauno gadu stājušās spēkā vairākas būtiskas izmaiņas nodokļu un sociālās aizsardzības jomā, kas šogad ietekmēs visu Latvijas iedzīvotāju finanses.

Līdz ar 1. janvāri augusi minimālā alga, neapliekamais minimums par apgādājumiem, kā arī ieviesta progresīvā IIN likme.

Plašāk par to, kā 2018. gads ietekmēs iedzīvotāju rocību, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!