Foto: LETA

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas AS "Olainfarm" vadītāja un līdzīpašnieka Valērija Maligina īpašumi tiek novēlēti viņa bērniem, liecina otrdien nolasītais testaments.

Testaments paredz, ka piecu gadu laikā no mantojuma saņemšanas bērni nedrīkstēs atsavināt vai atdāvināt no Maligina mantotās "Olainfarm" un šī zāļu ražotāja akcionāra "Olmafarm" kapitāldaļas. Maligina īpašumā tieši un caur "Olmafarm" bija gandrīz 70% "Olainfarm" akciju.

"Olainfarm" paziņojumā biržai teikts, ka Maliginam pieder 3 791 810 "Olainfarm" akcijas un 100% kapitāla daļas "Olmafarm", kuras īpašumā ir vēl 5 994 054 AS "Olainfarm" akcijas.

Visi mantinieki, kreditori un citas personas, kurām ir tiesības uz mantojumu, var tās pieteikt līdz 13. aprīlim.

Uzņēmējam palikuši četri neatraidāmie mantinieki – divas jau pilngadību sasniegušās meitas Irina un Nika, kura pērnā gada vasarā Maliginam dāvāja pirmo mazbērnu, jaunākā atvase Anna, kā arī atraitne Elīna Maligina.

Neskatoties uz Maligina pēdējo gribu, katram no neatraidāmajiem mantiniekiem ir tiesības uz pusi no likumiskās mantojuma daļas, kas pienāktos gadījumā, ja testamenta nebūtu.

Jau vēstīts, ka Maligins mūžībā devās 52 gadu vecumā savās mājās Jūrmalā. Uzņēmēja pēkšņās nāves iemesls publiski netiek atklāts, bet policija informēja, ka nesaskata tajā vardarbības pazīmes.

Maligina mantojuma lieta izpelnījusies lielu uzmanību gan uzņēmēja pēdējo gadu publisko gaitu, gan īpašuma apjoma dēļ – "Dienas Biznesa" pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins ar 70 miljonu eiro lielu turību ierindojās septītajā vietā.

Maliginam piederēja privātmāja Jūrmalā, kuru, kā liecina Zemesgrāmatas informācija, viņš iegādājās 2011. gadā par aptuveni 756 tūkstošiem latu (aptuveni 1,08 miljoniem eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!