Foto: DELFI
VAS "Latvijas Pasts" sadarbībā ar portālu "Delfi" jau otro reizi aicina visus Latvijas iedzīvotājus ar savu balsojumu izvēlēties skaistāko aizvadītā gada pastmarku.

2017. gadā Latvijas Pasts izdeva 26 pastmarkas un divus pastmarku blokus par visdažādākajām Latvijai svarīgām personībām un notikumiem, to kopējai tirāžai sasniedzot 6,5 miljonus eksemplāru.

Balsot par pastmarkām iespējams "Delfi" sadaļā: Gada Pastmarka 2017. Balsojums noslēgsies 29. janvārī pulksten 23:59.

Pastmarkas ir vērtszīmes, kas tiek izmantotas gan sūtījumu apmaksai, gan kolekcionēšanai, bet vienlaikus tās ir arī valsts atpazīstamības simbols. Pasta uzņēmumi visā pasaulē izmanto īpašus kritērijus, lemjot par konkrētām tēmām, ko attēlot uz pastmarkām. Latvijas gadījumā tie ir valstij būtiski notikumi un personības, to gadadienas, jubilejas un atceres pasākumi.

2017. gadā Latvijas Pasts turpināja gan tradicionālo pastmarku sēriju izdošanu, gan arī emitēja aktuālas pastmarkas, ņemot vērā svarīgus notikumus gada laikā. Starp jau zināmām pastmarku sērijām jāmin Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi, kurā pagājušogad pastmarkas tika veltītas Olaines, Mālpils un Rojas novadam, Ziedi – Frēzija, Izcilie latviešu mākslinieki – Jānis Tīdemanis, Latvijas putni – Dzeltenā cielava un Mazais ormanītis, Latvijas bākas – Rojas bāka un Ziemassvētki – ar Alberta Kronenberga darbu motīviem. Latvijas simtgades sērijā pērn tika izdota sērijas pirmspēdējā – devītā pastmarka, godinot izcilus Latvijas zinātniekus.

Savukārt, atzīmējot Latvijas slavenākās tenisistes Aļonas Ostapenko izcilos panākumus – uzvaru 2017.gada Francijas atklātā tenisa čempionāta French Open vienspēļu turnīrā un 2017.gada Seulas WTA International sērijas tenisa turnīrā, arī jaunajai sportistei tika veltīts pastmarkas bloks, uzsākot jaunas pastmarku sērijas izdošanu.

Par 2016. gada iecienītāko pastmarku iedzīvotāju balsojumā portālā "Delfi" tika atzīts 11.Pasaules čempionātam florbolā veltītais izdevums, bet otro un trešo vietu ieguva ar ornitoloģijas tēmu saistītas pastmarkas.

2017. gada skaistākās pastmarkas konkursa ietvaros balsot iespējams par jebkuru pastmarku reizi diennaktī no viena datora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!