Foto: DELFI
Mežistrādes un kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniedzējs "Līgo auto", kas otrdien no valdības saņēma uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 11,39 miljonu eiro apmērā, jaunās ražotnes būvniecībā laminētā bērza saplākšņa ražošanai kopumā ieguldīs 50 miljonus eiro, pastāstīja "Līgo auto" valdes loceklis Viesturs Krēvics.

Pēc Krēvica teiktā, finansējuma avots investīciju projekta realizācijai ir uzņēmuma pašu līdzekļi, kā arī bankas kredīts. Krēvics nevēlējās izpaust, kā, ņemot vērā uzņēmuma apgrozījuma apmēru, izdevies piesaistīt finanšu resursus tik vērienīga projekta realizācijai. Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Līgo auto" apgrozījums pērn bija 1,025 miljoni eiro, un tas strādāja ar 5814 eiro peļņu.

"Ekonomikas ministrija (EM) projektu ir izvērtējusi, ir iesniegts biznesa plāns ar visiem aprēķiniem un izklāstu, kā tas notiks. Projektu realizēsim trīs etapos. Viss ir saplānots un izdarāms, bet plašāk pagaidām to nekomentēsim," viņš teica.

Projektu ir paredzēts realizēt līdz 2022.gadam un tas ir sadalīts trijos etapos. "Pēc projekta īstenošanas mums būs jauna ražotne, kas nodrošinās laminētā bērza saplākšņa ražošanu, kas uzņēmumam ir pilnīgi jauns darbības veids. Plānotais ražošanas apmērs ir 50 000 kubikmetru gatavās produkcijas gadā," sacīja Krēvics.

Pēc viņa sacītā, lēmums par projekta īstenošanu pieņemts, ņemot vērā tirgus situāciju un pieprasījumu. Pagaidām Krēvics negribēja plašāk komentēt, uz kurām valstīm uzņēmums produkciju eksportēs. "Situācija tirgū ir tik mainīga, ka šobrīd negribētu sīkāk komentēt tirgus. Ir ieguldīts liels darbs, lai projektu uzsāktu un realizētu, bet vēl lielāks un intensīvāks darbs mums ir priekšā, lai projektu varētu realizēt," teica Krēvics, piebilstot, ka 99% laminētā bērza saplākšņa plānots realizēt ārvalstīs.

Tāpat viņš pastāstīja, ka pēc investīciju projekta īstenošanas uzņēmums pārprofilēsies un kokapstrāde uzņēmumā kļūs par dominējošo uzņēmējdarbības formu. Taču, neraugoties uz to, "Līgo auto" turpinās nodarboties arī ar mežistrādi, kā arī kokmateriālu pārvadājumiem un automašīnu remonta pakalpojumiem.

Pēc viņa sacītā, investīciju projekta kopējās izmaksas būs apmēram 50 miljoni eiro, bet Ekonomikas ministrijā apstiprinātās investīciju projekta attiecināmās izmaksas ir 45 580 000 eiro, no kurām uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 11 395 000 eiro apmērā uzņēmums saņems pēc projekta īstenošanas.

Kā ziņtos, valdība otrdien atbalstīja UIN atlaides piešķiršanu 11,39 miljonu eiro apmērā SIA "Līgo auto". EM "Līgo auto" iesniegto atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu par jaunu ražošanas ēku būvniecību pilna cikla laminētā bērza saplākšņa ražošanai saņēma pagājušā gada augustā.

Investīciju projektā "Līga auto" uzsāks jaunu darbības veidu - nelaminētā (parastā) un laminētā bērza saplākšņa, kā arī saplākšņu izejmateriāla (lobskaidas) ražošanu. Investīciju projekts jaunās darbības uzsākšanai paredz sākotnējos ilgtermiņa ieguldījumus triju jaunu ražošanas ēku izbūvei un šo ēku aprīkošanai ar visām nepieciešamajām ražošanas iekārtām.

Kā liecina SIA "Firmas.lv informācija, SIA "Līgo auto" reģistrēta 2009.gadā un uzņēmums nodarbojas ar mežistrādi un citu mežsaimniecisko darbību, kā arī kokmateriālu pārvadājumiem un automašīnu remonta pakalpojumiem. "Līgo auto" pamatkapitāls ir 138 430 eiro un tas pilnībā pieder Annai Ramoliņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!