Foto: DELFI

Kopš svētdienas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā publiskota informācija par nodokļu maksātājiem, kuri nav iesnieguši nodokļu deklarācijas.

Informācija par nodokļu maksātājiem, kuri normatīvajos aktos noteiktajā termiņā nav iesnieguši likumos paredzētās nodokļu deklarācijas, VID datu bāzē tiks aktualizēta katra mēneša septītajā un 26. datumā.

Datu bāzē pieejama informācija par nodokļu maksātājiem, kuri ir par vairāk nekā 15 dienām nokavējuši nodokļu deklarāciju iesniegšanu.

Informācija datu bāzē pieejama atlases veidā, ievadot nodokļu maksātāja — juridiskās personas vai individuālā komersanta — nosaukumu un reģistrācijas numuru.

Publiskojamās informācijas veids un apjoms noteikts likumā "Par nodokļiem un nodevām" veiktajos grozījumos.

Līdz ar grozījumiem iecerēts, ka tie mudinās ievērot nodokļu maksātājus likuma prasības un paplašinās uzņēmēju iespējas izvērtēt riskus, izvēloties potenciālos darījumu partnerus. Tāpat iecerēts, ka datu bāze veicinās sabiedrības informētību, kā arī komercdarbības vides drošību, godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi.

Vēstīts, ka pagājušajā nedēļā VID mājaslapā publicēts riska personu saraksts, kas tiek atjaunots katru dienu.

Informācija par riska personām VID mājaslapā pieejama atlases veidā, ievadot vārdu, uzvārdu un personas kodu. Riska personu saraksts pieejams šeit.

Līdz šim riska personu saraksts nebija publiski pieejams.

Ziņots, ka no 25. janvāra VID mājaslapā būs pieejama arī informācija par uzņēmējiem, kuru darbinieku vidējā mēneša alga ir valstī noteiktās minimālās mēneša algas apmērā vai pat zemāka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!