Foto: LETA

Latvijas Banka noslēgusi līgumu ar SIA "Kuehne+Nagel" par eiro valūtas pārvadāšanu 600 000 eiro vērtībā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Pērn 22. decembrī noslēgtais līgums būs spēkā piecus gadus.

Atklātajā konkursā uzvarējušajam uzņēmumam pēc bankas pieteikuma būs jānodrošina kravu gaisa transportēšanas pakalpojumi ar tiešajiem lidojumiem no starptautiskās lidostas "Rīga" uz Eirosistēmas dalībvalstu lidostām.

Līgumā minēts, ka Latvijas Bankas krava būs dažādu nominālvērtību eiro banknotes. Banka lēš, ka vienas kravas svars vidēji būs ap 5,5 tonnām liels.

Banka uzņēmumam maksās piecus centus par katru kilogramu nosūtāmās kravas, 7200 eiro stundā par lidmašīnas izmantošanu līdz 5,5 tonnām smagu kravu pārvadāšanai, 8200 eiro stundā par līdz 25 tonnām smagu kravu pārvadāšanu, bet 8900 eiro stundā par līdz 40 tonnām smagu kravu pārvadāšanu. Cenās nav ierēķināts pievienotās vērtības nodoklis. Latvijas Banka segs arī katra lidojuma degvielas un pretapledošanas līdzekļu izmaksas.

"Kuehne+Nagel" arīdzan jānodrošina kravas transportēšana no slēgta angāra Rīgas lidostas teritorijā, jānoformē krava pārvadāšanai paredzētās paletēs. Uzņēmums nedrīkstēs vienlaikus ar Latvijas Bankas sūtāmajiem eiro vest kādu citu kravu. Tāpat firmai jānodrošina vieta lidmašīnā diviem Latvijas Bankas kurjeriem. Pēc kravas nogādāšanas galapunktā uzņēmums vairs par to neuzņemas atbildību, jo darbu pārņem kravas saņēmējs.

Eiro valūtas vešanā "Kuehne+Nagel" nedrīkstēs iesaistīt krimināli sodītas personas, kā arī cilvēkus, kuru sodāmība ir noņemta vai dzēsta. Informācija par lidojumā iesaistītajiem cilvēkiem uzņēmumam jāsniedz bankai, kura pēc informācijas pārbaudes var liegt kravas pārvadāšanu firmas iecerētajām personām.

Uzņēmuma "Lursoft" informācija liecina, ka "Kuehne+Nagel" 2016. gadā apgrozīja 15 485 018 eiro, nopelnot 67 399 eiro. Uzņēmums pieder Zviedrijā reģistrētai firmai "Kuehne & Nagel Investment AB".

Kā apakšuzņēmēju "Kuehne+Nagel" piesaistījis SIA "AG Handling", kas vienādās daļās pieder Jānim Kaudzem un SIA "FF Capital".

Projekta "Delfi TV ar Jāni Domburu" interviju ar Latvijas Bankas prezidentu var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!