Foto: F64

AS "Latvijas Gāze" valdē 31. decembrī iecelta kādreizējā Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane, kura 2015. gada jūnijā iesniedza atlūgumu, jo iepriekš Satversmes aizsardzības birojs paziņoja, ka atteicis piešķirt valsts pirmajai ierēdnei pielaidi valsts noslēpuma objektam.


"Latvijas Gāzes" paziņojums biržai liecina, ka saistībā ar uzņēmuma reorganizācijas noslēgšanos uzņēmums veic izmaiņas valdes sastāvā. Atbilstoši padomes lēmumam, sākot ar 31. decembri no valdes locekļa amata atcelti Gints Freibergs un Zane Kotāne, savukārt valdes locekļa amatā iecelta Elita Dreimane.

Dreimane "Latvijas Gāzes" valdē ievēlēta līdz 2018. gada 15. augustam, kas ir darbības termiņš lielākajai daļai "Latvijas Gāzes" esošās valdes, liecina biržai sniegtā informācija.

Valde turpinās darbu četru cilvēku sastāvā, iepriekšējo piecu cilvēku vietā.

Dreimane kopš 2015. gada oktobra "Latvijas Gāzē" veic valdes padomnieces juridiskajos jautājumos un juridiskā departamenta vadītājas pienākumus.

Jau vēstīts, ka Dreimane Valsts kancelejas direktores amatā bija kopš 2011. gada janvāra. 2015. gada aprīlī Satversmes aizsardzības birojs (SAB) lēma atteikt pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu. Tā brīža Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) norādīja, ka Dreimane vairs nevar lemt par ar valsts noslēpumu saistītiem jautājumiem, un paziņoja, ka plānots veikt rotāciju, Dreimanei piedāvājot citu amatu.

Dreimane SAB lēmumu pārsūdzēja ģenerālprokuroram, bet ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers 2015. gada maija beigās arī nolēma, ka Satversmes aizsardzības biroja lēmumu anulēt speciālo pielaidi valsts noslēpumam Dreimanei nav pamata mainīt.

Rezultātā Dreimane 2015. gada 1. jūnijā iesniedza atlūgumu. "Esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no amata. Šobrīd prioritāte ir, lai Valsts kancelejai pēc iespējas ātrāk atgrieztos normālā darba ritmā, un abpusēja uzticēšanās starp iestādes vadītāju un premjeru tam ir obligāts priekšnosacījums," toreiz savu lēmumu komentēja Dreimane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!