Foto: Shutterstock

Nesaimnieciski izmantojot valsts pārvaldes institūciju autoparku, valsts gadā zaudē vismaz vienu miljonu eiro, taču Ministru kabinets situāciju risināt nesteidzas, ceturtdien raksta "Latvijas Avīze".

"Izskatās, ka valdībā joprojām nevienam nav īstas vēlmes šo jautājumu sakārtot," izdevumam paudis Saeimas Revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS), kura vadītā komisija pētījuma ietvaros atklājusi dažādus trūkumus valsts iestāžu autoparku apsaimniekošanā.

Pētījumā atklāts, ka savu autoparku veido arī iestādes, kas automašīna izmanto vien laiku pa laikam vai lai veiktu nelielus attālumus. No 140 analizētajām iestādēm 74 transportlīdzekļu vidējais nobraukums gadā nepārsniedza 15 tūkstošus kilometru.

Atsaucoties uz komisijas pētījumu, LA raksta, ka vismaz piektdaļa jeb 780 no kopumā 3334 automašīnām, kas ir valsts pārvaldes iestāžu rīcībā, tiek nomātas, savukārt ilgtermiņa noma gadā izmaksā par aptuveni 1303 eiro vairāk nekā automašīnas iegāde un uzturēšana. No tā secināts, ka, nomājot automašīnas, valsts zaudē vismaz miljonu eiro ik gadu. Turklāt katras iestādes autoparka apsaimniekošana patērē arī cilvēkresursus.

Pētījumu, secinājumus un uzdevumus komisija martā nosūtīja Ministru kabinetam (MK) un deva deviņus mēnešus uzdevumu izpildei – līdz 22. decembrim. Kā raksta LA, MK atbildes vēstulē komisijai lielākoties lasāma vien atrakstīšanās – rasti iemesli, kādēļ lielāko daļu no uzdevumiem izpildīt nevar –, savukārt citi pildīti "vien uz papīra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!