Foto: LETA

Maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" mantas potenciālais pircējs atteicies no iepriekš paustās vēlmes veikt uzņēmuma elektrotēraudkausēšanas krāsns testēšanu, informēja uzņēmuma administratora Guntara Kora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

"Tas gan nenozīmē, ka investors ir atteicies no darījuma, jo patlaban turpinās darījuma dokumentu saskaņošanas process. Līdz ar to arī medijos izskanējušo informāciju par uzņēmuma darbību nākotnē administrators nevar komentēt," piebilda Hmieļevskis.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka pašlaik vēl nav skaidrības, vai attiecīgais darījums notiks. Viņš atzina, ka valdības izvēle šajā jautājumā bijusi - vai nu uzņēmuma maksātnespēja, vai arī runāt ar vienīgo investoru, kas bija pieteicies.

Kučinskis atzīmēja, ka investors vēl nav veicis solītos darbus metalurga iekārtu testēšanai, kā arī ļoti rūpīgi vērtējot, vai var izpildīt valsts izvirzītās prasības.

Septembra beigās Latvijā tika reģistrēta AS "K-1 Liepaja Metallurgical Plant", kas, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, ir juridiska persona, kas nodibināta, lai pārņemtu "KVV Liepājas metalurga" mantu. Oktobra pirmajā pusē minētā kompānija palielināja pamatkapitālu no 35 000 eiro līdz 7,535 miljoniem eiro. "K-1 Liepaja Metallurgical Plant" vienīgais valdes loceklis ir Izraēlas pilsonis Igors Šamiss. Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Krievijas pilsonis Iļja Trifonovs, bet viņa vietnieks - Krievijas pilsonis Dmitrijs Baranovs. Padomes locekļi ir Šveices pilsonis Džanfranko Lauro Karlo Imperato un Latvijas pilsones Iveta Tīle un Gunta Zīverte.

Šamiss bija viens no diviem galvenajiem pretendentiem arī pirms trim gadiem notikušajā maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" mantas pārdošanā, kad uzņēmumu tika izlemts pārdot Ukrainas "KVV Group". 2014.gadā Krievijas izcelsmes miljonāram Šamisam piederošais Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "United Group" piedāvāja iegādāties "Liepājas metalurga" pamatražotni par 120 miljoniem eiro, savukārt par uzņēmuma pircēju izvēlētā "KVV Group" piedāvāja 107 miljonus eiro.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) novembra vidū atzina, ka neveiksmīgas "KVV Liepājas metalurga" investora piesaistes gadījumā uzņēmumu izpārdos pa daļām.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016.gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!