Foto: Shutterstock
Konkurence starp alus ražotājiem Latvijā ir sīva un turpmāk varētu palielināties vēl vairāk, prognozēja pārtikas piedevu un dzērienu ražotāja "Ilgezeem" Mārketinga un pārdošanas daļas vadītājs Rihards Jablokovs.

Viņš pastāstīja, ka alus ražotāji Latvijā turpina audzēt produkcijas sortimentu un konkurence nozarē ir sīva. "Nozarē cīņa starp ražotājiem turpinās, sortiments aug, parādās arvien vairāk alus paveidi un jaunas garšas. Domāju, ka šogad un nākamajā gadā konkurence varētu tikai augt," prognozēja Jablokovs.

Pēc viņa teiktā, arī bezalkoholisko dzērienu ražotāji piedāvā jaunumus. Turpretī patērētāji vairāk sāk izvēlēties bezalkoholiskos dzērienus, kuru ražošanā izmantotas dabīgas piedevas un kuri nesatur ķīmiju. "Esam saņēmuši atzinīgus vārdus, ka mūsu ražotā produkcija ir bez ķīmijas. Cilvēki pievērš uzmanību tam, lai produktu sastāvā nebūtu nātrija benzoāts, konservanti. Daļai patērētāju ir svarīgs pazemināts cukura daudzums," teica Jablokovs. Pēc viņa sacītā, par veselīga dzīvesveida piekritēju īpatsvara pieaugumu liecina arī minerālūdens patēriņa pieaugums, kas varētu būt skaidrojams ar izmaiņām patēriņa tendencēs. Taču tas nenozīmē, ka limonāde un tā saucamie gāzētie dzērieni ar garšām izzudīs no veikalu plauktiem.

Vienlaikus viņš piebilda, ka limonādes vairāk patērē valstīs ar augstāku labklājības līmeni, kā piemēram, Vācijā, kur vidēji uz vienu cilvēku izdzer krietni vairāk litru limonādes nekā Latvijā. "Labklājībai ir nozīme. Jo labāk dzīvo valsts, jo vairāk cilvēki atļaujas dzert limonādi," skaidroja Jablokovs, prognozējot, ka bezalkoholisko dzērienu grupa, kurā ietilpst limonādes, saglabās stabilu pozīciju tirgū, ja nākotnē Latvijā labklājības līmenis nesamazināsies.

Jau ziņots, ka "Ilgezeem" pagājušajā gadā strādāja ar 4,92 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 36,6% un bija 177 724 eiro.

"Ilgezeem" ir dibināts 1995. gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder divām privātpersonām - Robertam Volfam un Viktoram Ogņanovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!