Foto: LETA

Nākamgad pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumi plānoti 163,7 miljonu eiro apmērā, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie noteikumi par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2018. gadā.

FM skaidroja, ka Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums paredz šādu noteikumu izstrādi katru gadu, nosakot katrai pašvaldībai aprēķināto no izlīdzināšanas fonda izmaksājamo dotāciju vai izlīdzināšanas fondā veicamās iemaksas un kārtību, kādā tiek veiktas iemaksas izlīdzināšanas fondā un izmaksāta dotācija no tā, kā arī aprēķināto izlīdzināmo vienību skaitu katrā pašvaldībā, pamatojoties uz iedzīvotāju skaitu, pašvaldības teritorijas platību kvadrātkilometros, iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa prognozi.

Saskaņā ar pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķinu 2018. gadā izlīdzināšanas fonda ieņēmumi plānoti 163 702 545 eiro apmērā. Dotācija izlīdzināšanas fondā no valsts budžeta veidos 35 821 803 eiro, bet pašvaldību iemaksas izlīdzināšanas fondā plānotas 127 880 742 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!