Foto: LETA

Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošināto prasījumu maksimālā summa ir 65,7 miljoni eiro, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS "SEB banka" ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus, kopumā 150 dažādas tehnikas un iekārtu vienības. Šī komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no 2016. gada oktobrī starp banku un "Rīgas satiksmi" noslēgto kredīta līgumu.

Komercķīla reģistrēta 11. decembrī. "Lursoft" izziņa liecina, ka "Rīgas satiksmei" kopumā pašlaik ir aktuālas 15 komercķīlas.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā. Uzņēmums sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgā un nodarbojas ar pašvaldības autostāvvietu apsaimniekošanu. "Rīgas satiksmes" pamatkapitāls ir 70 396 628 eiro, un uzņēmums pilnībā pieder Rīgas domei.

2016. gadā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi bija 154,068 miljoni eiro, bet tās zaudējumi bija 13 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 4073 darbiniekus, un nodokļos Latvijas kopbudžetā tas samaksāja 19,413 miljonus eiro.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" saņem dotācijas no pašvaldības, un nākamgad šī dotācija paredzēta 108 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!