Foto: LETA

Plašas diskusijas un neviennozīmīgus viedokļus raisījušā "Rigvir holdinga" uzņēmums SIA "Latima" no bankas "Citadele" saņēmis 994 000 eiro aizdevumu jaunā "Rigvir Zinātniskā centra" – aktīvās substances ražotnes un pētniecības laboratorijas pabeigšanai.

Piešķirtie līdzekļi tikšot izmantoti telpu izbūvei un GMP (Good manufacturing practices - Laba ražošanas prakse) sertifikācijai laboratorijās un zāļu ražotnē, kā arī jaunu laboratorijas iekārtu iegādei, tādējādi noslēdzot vairāk nekā divus gadus ilgušo celtniecības projektu, sacījusi "Rigvir holdinga" izpilddirektore Kristīne Jučkoviča.

Zinātniskajā centrā tiks veikti pētījumi, izmantojot modernas zinātniski pētnieciskas metodes, kā arī dažādi unikāli testi individualizētas viroterapijas nodrošināšanai, kas ārstiem un pacientiem dos iespēju precīzāk noteikt "Rigvir" iedarbību un efektivitāti vēl pirms viroterapijas sākšanas.

Līdz šim projektā jau esot ieguldīti 1,3 miljoni eiro, bet kopējās projekta izmaksas sasniegšot vismaz 2,6 miljonus eiro.

"Rigvir holdinga" Biznesa attīstības vadītājs Kārlis Urbāns sacījis, ka finansējums izsniegts, iepriekš veicot padziļinātu projekta finanšu, biznesa un riska analīzi. Piešķīrums apliecina biznesa ilgtermiņa perspektīvu un ļauj ražotājam koncentrēt pieejamos resursus citu nozīmīgu ilgtermiņa investīciju, piemēram, pētījumu veikšanai, atzīmējis Urbāns.

Aizdevums saņemts ar valsts attīstības finanšu institūcijas "Altum" kredīta garantiju atbalstu, kas esot uzskatāms par kārtējo uzticības apliecinājums no valsts.

SIA "Latima" ir pretvēža zāļu "Rigvir" ražotājs, kas ietilpst starptautisku uzņēmumu grupā - "Rigvir holding". "Rigvir" 2004. gadā reģistrēts Latvijā melanomas ārstēšanai, bet kopš 2011. gada zāles Latvijas iedzīvotājiem ar ādas melanomas diagnozi ir pilnībā kompensētas, savukārt kopš 2015. gada medikaments iekļauts ādas vēža un melanomas ārstēšanas klīniskajās vadlīnijās Latvijā. 2015. gadā "Rigvir" tika reģistrēts Gruzijā, bet 2016. gadā - Armēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!