Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV izklaides industrijas milzis "The Walt Disney Company" par 52,4 miljardiem ASV dolāru iegādājies cita nozares līdera "21st Century Fox" akcijas, ziņo "CNN Money".

Darījums paredz, ka papildu "21st Century Fox" filmu studijas un reģionālo sporta kanālu tīkla akcijām, kuru konkrēts apjoms netiek nosaukts, "Disney" savā īpašumā iegūs "FX" un "National Geographic" kanālus, kā arī pārņems līdz šim "Fox" īpašumā esošās "Hulu" un "Sky" kapitāldaļas.

Pirms darījuma oficiālās noslēgšanas Rūpertam Mērdokam piederošais "21st Century Fox" no līdzšinējās kompānijas atdalīs "Fox" apraides tīklu, "Fox" ziņu kanālu, "Fox" biznesa ziņu kanālu, kā arī dažus sporta kanālus, kurus apvienojot, izveidos jaunu uzņēmumu.

Medijs norāda, ka tādējādi, apvienojot spēkus, divi lielākie ASV tirgus spēlētāji nolēmuši cīnīties pret "Netflix" aizvien pieaugošo popularitāti.

"Disney", kura, iespējams, populārākais TV zīmols ir sporta kanāls ESPN, pēdējo gadu laikā piedzīvojis auditorijas kritumu. Kā skaidro "CNN Money", arvien vairāk skatītāju pamet ierastos kabeļtelevīzijas tīklus un vairāk patērē tādus straumēšanas pakalpojumus kā "Netflix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!