Foto: LETA

Talsu rajona tiesa šonedēļ izbeigusi 2016.gadā ierosināto spirta, bioetanola un alkohola ražotājas SIA "Jaunpagasts plus" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa lietu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Talsu rajona tiesa 2016. gada 2. augustā apstiprināja uzņēmuma "Jaunpagasts plus" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir noteikts 24 mēneši.

Kā liecina Maksātnespējas reģistra dati, šā gada 11. decembrī tiesiskās aizsardzības procesa lieta izbeigta, jo ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42.panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

Šis pants nosaka, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns ir saskaņots, ja to atbalsta nodrošināto kreditoru grupā – tie nodrošinātie kreditori, kuru galvenie prasījumi kopumā veido divas trešdaļas no kopējās nodrošināto kreditoru galveno prasījumu summas un nenodrošināto kreditoru grupā – tie nenodrošinātie kreditori, kuru galvenie prasījumi kopumā veido vairāk nekā pusi no kopējās nenodrošināto kreditoru galveno prasījumu summas.

"Jaunpagasts plus" reģistrēts 1997. gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 4,269 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijas uzņēmums SIA "BioAkcept", kas pieder divām Latvijas kompānijām SIA "Metier compos direction" (51,02%) un SIA "Doncom" (48,98%). "Metier compos direction" pieder AS MCD, bet "Doncom" - Donātam Vaitaitim.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, 2016.gadā "Jaunpagasts plus" apgrozīja 5,072 miljonus eiro, bet gadu noslēdza ar 6,65 miljonu eiro zaudējumiem.

Šā gada novembra vidū uzņēmumam bija 336 958 eiro nodokļu parāds, liecina "Lursoft" dati. Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu parādnieku sarakstā "Jaunpagasts plus" ir kopš 2017.gada maija, kad tā saistības pret valsti bija 445 014 eiro.

Jau vēstīts, ka pirms dažiem gadiem Talsu rajona tiesā tika pieprasīta "Jaunpagasts plus" maksātnespēja. Maksātnespēju tiesā pieprasīja SIA "Zemeka", kam piederēja cūku audzēšanas komplekss "Cirmas bekons".

Tā kā līdz tiesas sēdei "Jaunpagasts plus" apmaksāja visu pamatparādu par piegādātajiem graudiem, maksātnespējas pieteikumu "Zemeka" neuzturēja, tāpēc maksātnespējas process tika izbeigts. Vēlāk tika ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!