Foto: Shutterstock
No otrdienas atvērta pieteikšanās finanšu tehnoloģiju (fintech) jomas jaunuzņēmumu akcelerācijas programmai "Wise Guys Fintech", kas nākamā gada pavasarī norisināsies Rīgā, portālam "Delfi" pastāstīja akseleratora "Startup Wise Guys" pārstāve Zane Bojāre.

''Wise Guys Fintech'' trīs mēnešu ilgās akcelerācijas programmas ietvaros jaunuzņēmumi saņems 20 tūkstošu eiro lielu investīciju un iespēju strādāt pilnībā aprīkotās, modernās kopā strādāšanas telpās. Tāpat dalībniekiem tiks nodrošināta pieeja bankas ''Swedbank'' API caur atvērtās sadarbības platformu, kā arī sadarbības formas ar banku.

Programmu veido pasaulē pazīstamais akselerators ''Startup Wise Guys'', kā arī dažādi fintech jomas eksperti, kuri darbosies, kā mentori, savukārt programmu atbalsta ''Swedbank''.

Mentoru lokā būs bijušais ''Holvi'' vadītājs Johans Lorencens, pasaules mēroga fintech un blokķēdes entuziaste Loreta Jozefa, ''Swedbank'' digitālās stratēģijas nodaļas vadītājs Ģirts Bērziņš un citi.

Fintech programma ir atvērta jaunuzņēmumiem no visas pasaules, taču ''Startup Wise Guys'' komanda prognozē, ka vislielākā aktivitāte pieteikumos būs no Baltijas un Centrālās un Austrumeiropas jaunuzņēmumiem, jo šajā reģionā trūkst tieši uz fintech jomas jaunuzņēmumiem fokusēta atbalsta.

Akseleratora pārstāvji arī uzskata, ka fintech fokuss un sadarbība ar ''Swedbank'' palīdzēs uzrunāt arī Skandināvijas valstu agrīnās stadijas jaunuzņēmumus, kuriem akselerācija Baltijā varētu palīdzēt būtiski ietaupīt līdzekļus, vienlaicīgi esot ģeogrāfiski tuvu mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!