Foto: LETA

Kuģošanas kompānija "Latvijas kuģniecība" palielinājusi pamatkapitālu par 120 miljoniem eiro, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka piektdien Komercreģistrā iegrāmatots "Latvijas kuģniecības" pamatkapitāla palielinājums 120 miljonu eiro apmērā. Tādējādi "Latvijas kuģniecības" pamatkapitāls sasniedzis 180 miljonus eiro.

"Visas jaunās akcijas ir pilnībā apmaksātas, līdz ar to kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 600 miljoni," piebilst kompānijas pārstāvji.

Pēc jaunās akciju emisijas, "Latvijas kuģniecības" kapitālu veido 600 miljoni akciju, tajā skaitā līdzšinējie 200 miljoni akciju ar nominālvērtību 0,3 eiro un jaunās emisijas 400 miljoni B kategorijas vārda akciju papīra formā arī ar nominālvērtību 0,3 eiro. Jaunās emisijas akcijas netiks iekļautas biržā "Nasdaq Riga".

Jau vēstīts, ka "Latvijas kuģniecības" akcionāri ārkārtas sapulcē 26. oktobrī nolēma palielināt pamatkapitālu par 120 miljoniem eiro - līdz 180 miljoniem eiro, emitējot 400 miljonus jaunas B kategorijas vārda akcijas papīra formā.

Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāva "Latvijas kuģniecībai" izteikt 400 miljonu vārda akciju publisko piedāvājumu. Vienas akcijas pārdošanas cena bija 0,71 eiro.

"Latvijas kuģniecības" lielākais akcionārs ir "Vitol Netherlands B.V." (91,3%).

"Latvijas kuģniecība" veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. ''Latvijas kuģniecības'' akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā, taču kompānijas akcionāri ārkārtas sapulcē 20.decembrī lems par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!