Foto: F64

Rīgas domes (RD) opozīcija pieprasījusi sasaukt pašvaldības Satiksmes un transporta lietu ārkārtas sēdi, lai izvērtētu pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" finanšu rādītājus un galvaspilsētas budžeta dotācijas pamatojumu.

RD Vienotības deputātu frakcijas priekšsēdētāja Viļņa Ķirša pieprasījumu atbalstījuši visu opozīcijas partiju deputāti.

"Skandāliem apvītā "Rīgas satiksme" faktiski atrodas uz bankrota sliekšņa. Rīgas domes valdošās koalīcijas piešķirtā dotācija Rīgas satiksmei regulāri pieaug un nākamajā gadā sasniegs jau 108 miljonus eiro, kas viss tiek apmaksāts uz Rīgas nodokļu maksātāju rēķina. Šo ārkārtas sēdi ir nepieciešams sasaukt, jo Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens ir pārāk ilgi izvairījies no vairāku skandālu un patiesā Rīgas satiksmes finanšu stāvokļa tiešas skaidrošanas", paziņojumā medijiem skaidro Ķirsis.

RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Vadimam Baraņikam ārkārtas sēde ir jāsasauc 24 stundu laikā no pieprasījuma iesniegšanas brīža, proti 6. decembra pulksten 19.

Kā vēstīts, 2018. gadā Rīgas budžeta ieņēmumi sasniegs 906,5 miljonus eiro, bet izdevumi būs 955,8 miljoni eiro. Tādējādi deficīts sasniegs 49,3 miljonus eiro jeb 5,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!