Foto: LETA

Pirmdien, 27. novembrī, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ieguvis divas 5G frekvenču joslas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) rīkotajā izsolē, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Tas, kā skaidro uzņēmums, ļaus LMT turpināt 5G attīstību, un kopā ar tīkla tehnoloģiju ražotāju "Nokia" būt starp pirmajiem pasaulē 5G ieviešanā.

"Šīs ir bāzes frekvenču joslas, kas ir pirmās uz kurām šobrīd tehnikas ražotāji izstrādā aparatūru 5G tīkla izmantošanai. Tiklīdz tehnoloģijas šajās frekvenču joslās būs gatavas, LMT kā viens no pirmajiem operatoriem ieviesīs tās savā tīklā, lai klienti varētu izmantot pašas jaunākās sakaru iespējas un attīstīt konkurētspēju eksporta tirgos," sacīja LMT viceprezidents Gunārs Danbergs.

LMT kopā ar Latvijas bezvadu iekārtu un rūteru ražotāju "Mikrotik" šogad jau uzsāka sadarbību 5G tehnoloģijām pielāgotu iekārtu izstrādei, izveidojot bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojumu ar ātrumu - 10 Gigabiti sekundē (Gbps).

Savukārt gada sākumā kopīgu darbu 5G ieviešanā LMT vienojās ar Rīgas Tehnisko universitāti un telekomunikāciju infrastruktūras ražotāju "Nokia". Tika uzstādītas arī pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās bāzes stacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!