Foto: LETA

Nākamā gada budžets ir "vitamīni tautsaimniecībai", jo daudz paveikts uzņēmēju un veselības nozares labā, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

"Valdība ir spējusi būt konsekventa, patiešām nosakot veselību par prioritāti, kā tas bija solīts," pauda ministre, piebilstot, ka līdz gada beigām Veselības ministrijai būtu Finanšu ministrijai (FM) jāiesniedz līdzekļu izlietošanas plāns.

FM ir saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) atzinumu par nākamā gada budžeta projektu, kurā EK apstiprinājusi, ka tas ir pilnībā atbilstošs fiskālās disciplīnas mērķiem, un, kā pastāstīja Reizniece-Ozola, budžets novērtēts tik pat labi, ''kā tad, kad Latvija iestājās Eirozonā''.

Ministre arī uzsvēra, ka priekšnoteikumi Latvijas ekonomiskajai izaugsmei ir labi un šobrīd galveno izaugsmi veido investīciju pieaugums un eksports, ne finanšu sektors un tirdzniecība, kā tas bija pirmskrīzes laikā.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien turpinās ārkārtas sēdi, kurā otrajā galīgajā lasījumā izskatīs nākamā gada valsts budžeta likumprojektu un vidēja termiņa ietvaru 2018., 2019. un 2020. gadam. Tāpat Saeima turpinās izskatīt grozījumus likumos, kas saistīti ar valsts budžetu.

Darbu pie saistītajiem likumprojektiem Saeima sāka jau trešdienas rītā, taču pulksten 17 Saeimas priekšsēdētāja izsludināja pārtraukumu līdz ceturtdienas pulksten 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!