Foto: DELFI

Par maksātnespējīgo “KVV Liepājas metalurgs” piedāvāti 42 miljoni eiro, ceturtdien vēsta “LNT Ziņas”, atsaucoties uz neoficiāliem, bet drošiem avotiem.

Šo summu paredzēts maksāt vairāku – piecu līdz desmit gadu laikā.

"LNT Ziņas" atgādina, ka, lai gan investora vārds netiek atklāts, tas ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss.

Raidījums "TV3 ziņas", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, iepriekš vēstīja, ka Šamiss ir viens no pretendentiem uz "KVV Liepājas metalurgs" iegādi.

Par uzņēmuma iegādi interesējoties trīs pretendenti – Lielbritānijas uzņēmumi "British Steel" un "Liberty Steel", kā arī Šamiss. Saskaņā ar "TV3" vēstīto, tieši Šamiss par saviem līdzekļiem grasās veikt dīkstāvē esošās metalurga krāsns testēšanu.

To, ka kāds no potenciālajiem pircējiem patiesi grasās veikt krāsns testus, raidījumam apstiprināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), tiesa pretendentu vārdus viņš neminēja.

Maksātnespējīgajam metalurgam ir 62 miljonu eiro lielas saistības ar valsti, un lielāko daļu no šīs summas nebūs iespējams atgūt – tā būs jānoraksta zaudējumos. Katrs mēnesis, ko metalurgs pavada dīkstāvē, kreditoriem izmaksā 250 000 eiro.

Šamiss jau iepriekš mēģināja kļūt par "Liepājas metalurga" īpašnieku, taču neveiksmīgi – toreiz par rūpnīcas īpašnieku kļuva Ukrainas uzņēmums "KVV group".

Ašeradens iepriekš paziņojis, ka neveiksmīgas maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" investora piesaistes gadījumā uzņēmumu izpārdos pa daļām.

Ministrs informēja, ka uzņēmuma maksātnespējas administrators patlaban ir atlasījis vienu potenciālo investoru, kurš paudis vēlmi testēt rūpnīcas krāsni. Plānots, ka investors testa darbus beigs šā gada 19.decembrī un pēc tam tas paziņos lēmumu – iegādāties vai neiegādāties uzņēmumu.

Ašeradens atturējās nosaukt potenciālā investora vārdu, bet piebilda, ka šis investors jau iepriekš ir izrādījis interesi par Liepājas metalurģijas uzņēmumu.

Tāpat ministrs norādīja, ka patlaban nav pārbaudīts, vai potenciālais investors var iegādāties uzņēmumu, bet tas tikšot darīts tiklīdz investors paudīs gatavību iegādāties "KVV Liepājas metalurgu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!