Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) trešdien guvis pārliecību par "Vienotības" Saeimas frakcijas atbalstu nākamā gada valsts budžetam, sacīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Viņš stāstīja, ka Kučinskis šo pēcpusdien tikās ar "Vienotības" Saeimas frakciju un pārrunāja ar nākamā gada budžetu saistītus jautājumus.

"Pēc sarunām premjers saņēma "Vienotības" apliecinājumu, ka darbs ar nākamā gada budžetu notiks konstruktīvi," pauda Vaivars.

Kučinska tikšanās ar "Vienotības" Saeimas frakciju tika ieplānota pēc tam, kad Arvils Ašeradens (V) paziņoja, ka viņš nolēmis saglabāt ekonomikas ministra amatu, bet no "Vienotības" tika izslēgta Solvita Āboltiņa.

Kučinskis iepriekš žurnālistiem sacīja, ka viņš ar piesardzību vērtē Āboltiņas izslēgšanu no "Vienotības", tajā pašā laikā paužot cerību, ka Āboltiņas izslēgšana no partijas neietekmēs stabilitāti koalīcijā, kā arī neradīs problēmas Saeimā pieņemt nākamā gada budžetu.

"Tagad ir svarīgi, lai frakcija pieturas pie valdības rīcības plānā ietvertā. Un patlaban galvenais ir budžets. Ceram, konsekvence nebūs tāda, ka netiek pieņemts budžets," iepriekš atzina Kučinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!