Foto: Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kavējas ar noteikumu izstrādi investīcijām akadēmiskā personāla stratēģiskās specializācijas stiprināšanai, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansētu projektu ieviešanu.

Līdz šā gada 1.oktobrim ir apstiprināti projekti par vairāk nekā 2,2 miljardiem eiro, kas ir gandrīz puse no kopējās ES fondu "aploksnes" - 4,4 miljardiem eiro.

FM vērtējumā ES finansēto projektu atlasei un īstenošanai ir ļoti labs progress, kas liecina par sagaidāmu intensīvāku finanšu plūsmu un rezultātiem, ieguvumiem jau turpmākos mēnešos un gados.

Tomēr ir jomas, kurās kavējas projektu īstenošanas sākšanai nepieciešamo Ministru kabineta noteikumu izstrāde. Izglītības jomā kavējas 53% no kopējā kavēto Ministru kabineta noteikumu investīciju apjoma.

FM norāda, ka IZM joprojām nav izstrādājusi noteikumus investīcijām akadēmiskā personāla stratēģiskās specializācijas stiprināšanai un digitālo, metodisko līdzekļu izstrādei, kas paredz piesaistīt 32,8 miljonus eiro.

Ņemot vērā situāciju, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šā gada oktobrī ir informējusi izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V) par kritisko termiņu līdz šā gada 31.decembrim, kad jānodrošina attiecīgo specifisko atbalsta mērķu īstenošanas noteikumu izstrāde un to iesniegšana apstiprināšanai valdībā. IZM veic pasākumus, lai ar sociāliem un sadarbības partneriem operatīvi vienotos par investīciju nosacījumiem un iepriekš minētā riska iestāšanās netiktu pieļauta.

FM arī informēja, ka kavējas arī Ekonomikas ministrijas atbildībā esošie Ministru kabineta noteikumi par energoefektivitātes paaugstināšanu ēkās par 36,1 miljonu eiro. Savukārt Veselības ministrijas atbildībā ir kavēti Ministru kabineta noteikumi par veselības aprūpes infrastruktūru trešajai kārtai par 13,5 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!