Foto: DELFI

Nākamā gada 1. janvārī uz rekonstrukcijas laiku slēgs Āgenskalna tirgu, portālu "Delfi" informē AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT).

RCT valde Pārdaugavas vecāko un lielāko tirgu iecerējusi rekonstruēt, jo tā tehniskais stāvoklis ir slikts un tirdzniecība sarukusi.

Līdz gada izskaņai tirdzniecība Āgenskalna tirgū noritēs kā ierasts, uzsver RCT. Rekonstrukcijas laikā RCT sola visiem tirgotājiem un tirgus darbiniekiem darbu un tirdzniecības vietas Centrāltirgū.

Rekonstrukcija paredz pilnīgu vēsturiskā paviljona renovāciju, sakņu paviljona piebūvēs demontāžu un tirgus atklātās teritorijas pārbūvi. RCT pagaidām nav precizējusi rekonstrukcijas termiņu.

"Mēs esam ieinteresēti ne vien saglabāt, bet arī attīstīt tirgus tradīcijas Pārdaugavā. Šobrīd esam guvuši dokumentāru apstiprinājumu tam, ka Āgenskalna tirgus rekonstrukcija vairāk nav atliekama, bet tās realizācijai tirdzniecība šajā vietā uz laiku apturama. Jau šobrīd aktīvi strādājam kopā gan ar mūsu uzņēmuma akcionāru, gan arī ar Rīgas domes Attīstības departamentu un Īpašuma departamentu, meklējot labāko variantu lielā darba paveikšanai," pauž RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Āgenskalna tirgustika atklāts 1925. gadā. Tā kopējā platība ir 8,3 tūkstoši kvadrātmetru. Āgenskalna tirgus paviljona projektu izstrādāja Rīgas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Tirgus ēkai raksturīgs 20. gadsimta sākuma racionālais jūgendstils, uzsver RCT.

AS "Rīgas Centrāltirgus" ir Rīgas domei pilnībā piederoša akciju sabiedrība, kas pārvalda un apsaimnieko pašvaldības nekustamos īpašumus Rīgas pilsētas teritorijā – Centrāltirgu, Vidzemes tirgu, Āgenskalna tirgu un tirgu "Latgale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!