Foto: morgueFile

Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental" trešdien ar Lietuvas valdību parakstījis līgumu par 95 miljonu eiro investīcijām jaunā elektronikas komponentu rūpnīcā, ko paredzēts celt Kauņā, kā arī vienošanos par pušu sadarbību šai projektā.

Lietuvas valdība no savas puses apņēmusies atbalstīt Vācijas investoru, palīdzēt tam saprast Lietuvā esošo regulējumu un savlaicīgi nodrošināt tam visas nepieciešamās atļaujas.

"Tās būs Lietuvas vēsturē lielākās investīcijas ražošanas projektā, kas ietekmēs simtiem mūsu ģimeņu un palīdzēs pilnveidot mūsu strādājošo cilvēku kompetenci," preses konferencē uzsvēris Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Ir ieguldīts daudz darba un pūliņu, lai "Continental" atrastos šeit," viņš piebildis.

"Continental" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka investēs 95 miljonus eiro elektronikas komponentu rūpnīcā, kas ražos automašīnu durvju un sēdekļu kontroles sistēmas, vārteju un inteliģento stiklu kontroles sistēmas, kā arī radaru sensorus adaptīvajai kruīza kontrolei un avārijas bremzēšanas palīgsistēmai.

"Continental" Lietuvas uzņēmuma "Continental Automotive Lithuania" vadītājs Šajans Ali trešdien pastāstījis, ka jaunais uzņēmums tiks celts Kauņas rūpnieciskajā zonā, bet konkrētu vietu nav norādījis.

"Mums ir vieta Kauņas rūpnieciskajā teritorijā. Šobrīd norisinās sarunas, es ieteiktu pagaidīt, jo sarunas jau ir gandrīz pabeigtas," viņš piebildis.

Pēc Ali teiktā, Vācijas kompāniju nebaida iespējamais darbaspēka trūkums. Viņš pieļāvis, ka jaunās investīcijas varētu palīdzēt apturēt emigrāciju no Lietuvas .

"Mēs radīsim darba vietas, kuras piesaistīs jūsu cilvēkus un pamudinās palikt šeit un nebraukt citur. Mēs atveram durvis arī tiem cilvēkiem, kuri jau aizbraukuši," viņš paziņojis.

Vienlaikus Ali norādījis, ka lēts darbaspēks nav bijis noteicošais faktors vietas izvēlē.

"Jūs neesat lētākie, jūs esat kompetenti. Pieņemot lēmumus, mēs raugāmies ne tikai uz darbaspēka pieejamību, bet arī uz citiem faktoriem - prasmēm, ambīcijām, izglītību un angļu valodas zināšanām, jo esam starptautiska kompānija," viņš skaidrojis.

Kā iepriekš norādīja ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūra "Investuok Lietuvoje", iecerēts, ka jaunajā ražotnē būs nodarbināti aptuveni 1000 cilvēki.

Ražošana šai uzņēmumā varētu sākties līdz 2019.gada vidum.

1871.gadā dibinātās Vācijas kompānijas apgrozījums pērn sasniedza 40,5 miljardus eiro. "Continental" uzņēmumos 56 pasaules valstīs nodarbināti kopskaitā 227 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!