Foto: LETA

Bankas "Citadele" bankomātos informācija būs pieejama arī latgaliešu dialektā, pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa norādīja, ka pirmie bankomāti ar latgaliešu dialektu ir uzstādīti bankas "Citadele" centrālajā filiālē Rīgā, Republikas laukumā 2a, bet visos bankomātos latgaliešu dialektu plānots ieviest līdz šā gada beigām. "Latgaliešu dialektu visos bankomātos ieviesīsim, kad būsim panākuši, ka izmantotā valoda patīk latgaliešiem. Tāpēc rīkojam diskusiju par dialekta lietošanu ar latgaliešu ekspertiem, lai valodu padarītu ērtāku un pilnīgāku," sacīja Ābelniece.

Viņa arī atzīmēja, ka latgaliešu dialekta lietošana bankomātā ir viena no bankas "Citadele" bankomātu tīkla pilnveidošanas programmas aktivitātēm. "Paplašināsim bankas "Citadele" bankomātu tīklu ar Baltijā modernākajiem bankomātiem. Kopējās investīcijas bankas "Citadele" bankomātu tīkla pilnveidošanai un attīstībai būs vairāk nekā miljons eiro," minēja Ābelniece.

Mediju pasākums "Latgaļu brančs" norisināsies sestdien, 4. novembrī, pulksten 11, bankas "Citadele" filiālē Republikas laukumā 2A.

Par latgaliešu dialekta lietojumu un nozīmi diskutēs Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Janīna Kursīte-Pakule, kā arī viedokli izteiks "Debasu Durovys" solists Arnis Slobožaņins, Dagdas novada domes deputāts Juris Viļums un blogeris, jauno tehnoloģiju entuziasts Kristaps Skutelis. Diskusijā piedalīsies arī bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis. Pasākumu vadīs Aigars Runčis kopā ar grupu "Borowa MC".

Jau vēstīts, ka pagājušā gada decembrī banka "Citadele" laida klajā internetbankas mobilās aplikācijas versiju latgaliešu dialektā, kas tika nominēta latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2016" par latgaliešu dialekta popularizēšanu.

Kopumā banka "Citadele" ir uzstādījusi 163 bankomātus.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2017. gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!