Foto: Publicitātes foto

Latvijas telekomunikāciju aparatūras izstrādātāja un ražotāja "SAF Tehnika" koncerns pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam, strādāja ar 17,04 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,3% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 88,7% un bija 1,747 miljoni eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais auditētais pārskats.

Grupa pārskata gadā turpināja strādāt pie specifisku klientu vajadzību izzināšanas un identificēšanas, attīstot un uzlabojot nišas produktu piedāvājumus. Papildus ieņēmumi tika gūti, izstrādājot specifisku klientu pieprasītu funkcionalitāti "SAF Tehnikas" produktiem. Joprojām saglabājas pieprasījuma pieaugums pēc radio sistēmām, kas nodrošina palielinātu datu pārraides ātrumu un kuras iespējams attīstīt vai atjaunināt, lai palielinātu datu pārraides ietilpību. Uzņēmuma pārskatā teikts, ka šādu prasību tendence arvien vairāk nosaka jaunu produktu attīstības virzienu gan "SAF Tehnika", gan tirgum kopumā.

Eksports veidoja 99,36% no apgrozījuma un bija 16,93 miljoni eiro. Pagājušajā finanšu gadā grupas produkcija tika eksportēta uz 77 pasaules valstīm.

"SAF Tehnika" ir saglabājusi finansiālo stabilitāti, norādīts pārskatā. Grupas neto skaidrās naudas līdzekļu bilance uz gada beigām bija 6,5 miljoni eiro. Grupas neto naudas plūsma par finanšu gada 12 mēnešu laika posmu veidoja 598 000 eiro.

Pagājušajā finanšu gadā grupa investēja 368 000 eiro IT infrastruktūras, ražošanas un pētniecības iekārtu, programmatūras un licenču iegādē, kā arī produktu sertifikācijā.

Iepriekšējā finanšu gadā "SAF Tehnikas" koncerns strādāja ar 13,707 miljonu eiro apgrozījumu un guva 925 267 eiro peļņu, savukārt iepriekšējā finanšu gada ceturtajā ceturksnī "SAF Tehnikas" koncerna apgrozījums bija 3,699 miljoni eiro, bet peļņa - 572 501 eiro.

"SAF Tehnikas" grupā ietilpst Latvijas "SAF Tehnika", kā arī ASV kompānijas "SAF North America LLC" un "SAF Services LLC". "SAF tehnikas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!