Foto: LETA

Ilgtermiņā risku apdrošināšanas sabiedrības "Gjensidige" mērķis ir būt Baltijas tirgus līderiem, intervijā sacīja "Gjensidige" ģenerāldirektors Marjus Junduls (Marius Jundulas).

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka kompānijas mērķis ir būt pelnošai, nevis tikai cīnīties par tirgus daļām. "Mums ir skaidrs mērķis - strādāt tā, lai kompānija ir pelnoša, sniedzot pievienoto vērtību kā darbiniekiem, tā klientiem un akcionāriem. Tikai cīnīties par tirgus daļām nav mūsu mērķis - tas nav ilgtspējīgs plāns. Jā, pagaidām pēc iegādes un apvienošanas procesiem mūs vēl neredzat topa pirmajās vietās, bet ilgtermiņā mūsu mērķis ir būt tirgus līderiem," teica Junduls.

Komentējot prognozes par šā gada rezultātiem, "Gjensidige" ģenerāldirektors pastāstīja, ka arī šā gada mērķis ir gadu noslēgt ar peļņu. "Pēc reorganizācijas un veiktajām pārmaiņām tas ir izaicinājums, bet pagaidām viss norit pēc plāna," viņš piebilda.

Pēc viņa teiktā, Lietuvā un Latvijā "Gjensidige" parakstīto prēmiju apmēra pieaugums šogad varētu būt 8-10% robežās, bet Igaunijā nedaudz mazāks.

"Gjensidige" ir Norvēģijas vadošās apdrošināšanas kompānijas meitasuzņēmums, kas Baltijas valstīs darbojas vairāk nekā 10 gadu. 2016.gada nogalē tika pabeigta "Gjendige" pārrobežu apvienošanās, kurā Latvijas "Gjensidige Baltic" pievienota Lietuvas "Gjensidige". Pēc reorganizācijas Latvijā darbojas apdrošināšanas kompānijas filiāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!