Foto: AP/Scanpix

"Airbus" tuvākajos gados sagaida "tūkstošiem" Kanādas ražotāja "Bombardier" "CSeries" lidmašīnas, iekarojot pusi vienas ejas lidmašīnu pasaules tirgus, piektdien paziņojis "Airbus" izpilddirektors Toms Enderss.

Uzrunājot auditoriju Kanādas pilsētā Monreālā, viņš arī solīja, ka šis bizness radīs jaunas darba vietas Kanādā un ASV.

Eiropas lielākais lidmašīnu ražotājs "Airbus" pirmdien vienojās par Kanādas "Bombardier" "CSeries" programmas kontrolpaketes pārņemšanu par vienu ASV dolāru.

"Es neredzu iemeslu, kāpēc mēs nevarētu sasniegt 50% no pasaules tirgus," viņš teica piektdien. "Es domāju, ka mēs pārdosim tūkstošus."

Lidmašīnas, kuru izstrāde izmaksāja 6 miljardus Kanādas dolāru, ir uzrādījušas lielisku sniegumu praksē, bet nav sasniegušas plānotos pārdošanas rezultātus. Viens no iemesliem ir "Bombardier" un konkurenta "Boeing" strīds, kura rezultātā ASV Kanādas ražotāja lidmašīnām tiek piemērota par 300% lielāka ievedmuita.

Iepriekš Enderss izteicies, ka Kanādas ražotāja "Bombardier" izstrādātās "CSeries" noteikti tikšot virzītas aktīvāk nekā paša "Airbus" līdzīga izmēra "A319neo". Saskaņā ar Endersa sacīto "CSeries" pārākums ir tik liels, ka Eiropā bāzētais ražotājs, kopš šo "Bombardier" lidaparātu nonākšanas iepriekšējā pārdošanā pirms pieciem gadiem neesot ienācis neviens "A319neo" pasūtījums.

Kā daudzkārt ziņots, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" iegādājusies 20 "CSeries" lidmašīnas, no kurām septiņas jau saņēmusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!